غزه تحت محاصره اسرائیل و کنترل حماس؛ نیمی از جوانان بی‌کارند
نوشته شده توسط : amatrack

دغدغه اصلی اکثر فلسطینیان به ویژه در نوار غزه مسائل اقتصادی است

در غزه تحت محاصره اسرائیل و کنترل حماس، حدود نیمی از جوانان بی‌کارند، مردم روزی هشت ساعت برق ندارند و کمبود آب آشامیدنی سالم و گرانی سرسام آور بنزین هم معضل دیگر آنهاست.

در این بخش از سرزمین فلسطینیان، کم نیستند افرادی که سیاست های حماس و حصر اسرائیل را دو روی یک سکه می دانند.

یک استاد دانشگاه ساکن غزه که نمی خواهد نامش فاش شود به بی بی سی فارسی می گوید: "اسرائیل حصر را بر غزه تحمیل کرده است، حماس هم از محاصره استفاده می کند تا خون مردم را بمکد."

او می افزاید: ‌"فقر دلیل نارضایتی مردم است. رهبران حماس دیگر رهبر نیستند، تاجر شده اند. به خاطر پروپاگاندای خود با جان مردم بازی می کنند."

پنج سال پیش در چنین روزی بود که شبه نظامیان حماس نیروهای گروه فتح، هسته اصلی تشکیلات خودگردان فلسطینی، را از نوار غزه بیرون راندند و دامنه قدرت آن را به بخش هایی از کرانه غربی رود اردن محدود کردند.

با وجود جنگ سال ۲۰۰۸ با اسرائیل و ادامه محاصره دریایی، هوایی و زمینی ارتش اسرائیل، حماس همچنان حاکم بلامنازع غزه باقی مانده است. حماس طرفداران اسلامگرای خاص خود را در غزه و حتی در کرانه غربی رود اردن دارد.

"بهبود اوضاع"

غازی حمد، یکی از سخنگویان حماس در غزه، این اتهام را که رهبران حماس به تمرکز قدرت و ثروت روی آورده اند، رد می کند.

او در مورد موفقیت های حماس می گوید: "وضع امنیتی برای مردم بهبود یافته و میزان جرم و جنایت کمتر شده است. اوضاع تحت کنترل است. مردم می توانند آزادانه شب و روز در خیابان ها یا کنار ساحل رفت و آمد کنند."

آقای حمد می افزاید:‌ "در حال حاضر وضع اقتصادی بهتر شده است. کالاهای بیشتری در بازار یافت می شود. شما می توانید هر چیزی در غزه پیدا کنید، شکلات، کوکاکولا، خودرو. برخی از این اقلام از اسرائیل می آید و بخشی از تونل های زیرزمینی مرز مصر."

حماس مدت هاست که به سوی اسرائیل راکتی شلیک نکرده است و بنا بر گزارش ها تلاش می کند که از حملات گروه های کوچک تر مانند جهاد اسلامی نیز جلوگیری کند.

اسرائیل هم در ظرف دو سال گذشته اجازه ورود کالاهای بیشتری را به غزه داده است، هرچند ساکنان نوار غزه به ندرت اجازه سفر به کرانه غربی رود اردن را دریافت می کنند.

"گزینش در مساجد"

کارشناسان اتفاق نظر دارند که حماس به خوبی از اعضایش حمایت مالی می کند و از این طریق بوده که پایگاه اجتماعی محکمی در غزه تاسیس کرده است.

ارتباط با حماس یعنی نزدیکی به قدرتی که می تواند دست کم یک فرصت شغلی در نیروی پلیس غزه یا سایر ارگان های تحت کنترل این گروه فراهم کند.

البته صلاحیت متقاضیان کار در دولت حماس عمدتا باید توسط امام (امیر) یک مسجد مرتبط با این گروه تایید شود، این روند گزینش اما در نظر گروهی از مردم غزه تبعیض آمیز است.

جهاد احمد رستم، دختر ۲۴ ساله ای که به عنوان مترجم در شهر غزه کار می کند، می گوید: "اگر عضو حماس نباشید یا از آن حمایت نکنید به سختی می توانید کار پیدا کنید. همین طور، اگر جرات داشته باشید که آزادانه نظر خود را مطرح کنید با مشکلات زیادی رو به رو خواهید شد، نه لزوما از طرف مقامات حماس بلکه از سوی طرفداران آن."

افرادی مانند این دختر فلسطینی می‌گویند از این که پنج سال پیش به حماس رای دادند پشیمانند و حالا به دنبال گزینه دیگری می گردند.

خانم رستم می گوید: "تقصیر ما بود که به حماس رای دادیم. درست فکر نکردیم، احساساتی عمل کردیم. می خواستیم اوضاع تغییر کند. به همین خاطر بود که به گروهی به غیر از گروه فتح رای دادیم."

او می افزاید:‌ "اگر باز هم انتخابات برگزار شود، مطمئنا بحران دیگر رخ خواهد داد. مردم در کنار حماس به یک حزب دیگر هم رای خواهند داد و بحران تازه ای آغاز خواهد شد."

رهبران تشکیلات خودگردان و حماس از چند ماه پیش تلاش کرده اند که اختلافات را کنار بگذارند و یک دولت آشتی ملی تشکیل دهند. برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه گام بعدی مورد نظر‌آنهاست.

این در حالیست که دغدغه اصلی اکثر فلسطینیان به ویژه در نوار غزه مسائل اقتصادی و به عبارت ساده تر، تهیه نان شب است.

ابو حاتم هسونه، مالک یک شرکت ساختمان سازی در غزه می گوید: "هیچ کدام از این دو گروه (فتح و حماس) نیازهای ما فلسطینیان را برآورده نمی کنند. آن چه برای من اهمیت دارد این است که کارگاهم باز بماند، پسرم قادر به تحصیل باشد و همسرم به خدمات درمانی دسترسی داشته باشد."





:: برچسب‌ها: ???? ???? , ??????? , ???????? ,
:: بازدید از این مطلب : 269
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 26 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: